perjantai 28. kesäkuuta 2024

Näin meidän kesä menee

Terve terve taas pitkästä aikaa! Katsoin juuri, että viime postauksesta on aikaa paljolti yli kuukausi. Se oli 19.5. Kesä on edennyt huimaa vauhtia ja nyt on aika päivittää kuulumiset.

Ehdin kirjoittaa jonkin aikaa nyt kun Liisa-niminen nainen Äidikepalvelusta hoitaa Aliisaa. Kello on nyt hieman yli 12 ja Liisa lähtee kello 14. Sisko-niminen nainen tulee taas hoitamaan tyttöäni 10.7, kun minä menen injektiolle. Yritän aina hyödyntää nämä hoitoajat tietokoneella ollen ja siivoten.


KESÄKUU

Kuukausi on jo lopuillaan, mutta olemme jo ehtineet vähäsen reissaamaan.

1.6. oli kummityttöni ylioppilasjuhlat hänen kotonaan Tesomalla. Annoin Sofialle 50 euron arvoisen lahjakortin S-ryhmälle. Vieraita oli yhteensä hieman yli kymmenen, eli ihan sopiva määrä.

8.6. vietin päivän Hankasalmella ystäväni Elinan ja hänen miehensä Laurin häissä. Aliisa oli sen aikaa hoidossa perhetutullani Hallilassa. Menimme Hallilaan jo edellispäivänä, joka oli perjantai ja lauantaiaamuna minä lähdin aikaisin aamulla linja-autoasemalle, josta Onnibus ajoi Hankasalmelle. Saavuin illalla myöhään takaisin Hallilaan, jossa Aliisa jo nukkui. Vaikka harmitti hieman joutua lähtemään kesken kaiken häistä pois (koska bussi lähti jo kello 19 jälkeen), häät olivat ikimuistoiset ja niissä oli maalaisromantiikkaa ilmassa. Olin kirjoittanut hääparin korttiin: "Paljon onnea Elina 💗 Lauri 8.6.2024 sekä kaikkina päivinä tästä eteenpäin." Seuraavana päivänä satoi kaatamalla. Illaksi sade oli lakannut ja minä ja Aliisa palasimme ensikodille.

14.6. minä, Aliisa ja kummisetänsä Mika olimme Seinäjoella päiväreissulla. Aliisa oli ensimmäistä kertaa elämässään junassa. Vietimme päivän Seinäjoen Ideaparkissa, jonne tulivat Pietarsaaresta Aliisan mummo ja Jepualta hänen siskonsa, joka on Aliisan isotäti. He viettivät aikaa meidän kanssamme ja innostuivat ostamaan tytölle vaatteita. Aliisa sai kolme kaunista bodya sekä housut ja sukat. Myöhemmin paikalle saapui Mikan tytär Milla, joka myös on Aliisan kummi. Kun Aliisan mummo ja isotäti jäivät matkasta, suuntasimme Ideaparkista keskustaan Piikki-nimiseen ravintolaan, jonne tuli myös Millan poikaystävä Aatu. Illalla minä, Mika ja Aliisa palasimme Tampereelle.

21.6. oli juhannusaatto. Silloin minä, Mika, Aliisa ja veljeni Antti olimme äidillä syömässä savusiikaa, joka on äidin juhannusperinneruoka. Myöhemmin illalla minä, äiti, Mika ja Aliisa lähdimme Siuron Knuutilaan, jossa söimme lettuja ja katselimme järvellä palavaa kokkoa. Aliisa nukkui vaunuissa koko ajan. Vasta autoon laitettaessa hän heräsi ja alkoi itkeä nälkäänsä. Hänelle ei kelvannut lämmittämätön maito, joten äiti ajoi Kolmenkulman ABC:lle, jossa lämmitin maidon mikrossa. Silloin vasta Aliisa suostui nauttimaan juomansa.   

21.-23.6. olimme kotona kaksi yötä, sillä saamme nykyisin jo kahden yön kotilomia. Lauantaina poikkesin Tohlopissa uimassa ja menin Aliisan ja kummitätinsä Ritan kanssa Kotipizzaan syömään. Sunnuntaina en tehnyt mitään erikoista, mitä nyt pakkasin tavaroita ensikodille lähtöä varten. Silti koko viikonlopun ajan meillä kävi vieraita kuten aina, kun tulemme kotiin. Oli Rita, oli Mika ja oli tuttavani Saara, jolta ostan aloe vera -juomia. Saara näki Aliisan ensimmäistä kertaa.

28.6. eli tänään olen taas menossa Aliisan kanssa kotiin viikonlopun viettoon. Meillä käy vieraita, ainakin huomenna ystäväni Sara ja sunnuntaina ystäväni Karita ja Nixu, muutoin kummit Mika ja Rita, kun lähellä asuvat. Huomenna saatan käydä Mikan ja Aliisan kanssa Tohlopissa uimassa, jollei ukonilma iske. 


LOPPUKESÄN SUUNNITELMAT 

2.-4.7. olemme Aliisan kanssa ystäväni luona Helsingissä.

6.7. lähden äidin, Antin ja Aliisan kanssa Hämeenkyröön, jossa on sukujuhlat.

8.7. on Aliisan 5 kk neuvola.

9.-11.7. ystäväni Oulusta saapuu Tampereelle. Lainaan hänelle asuntoani siksi ajaksi ja vietän aikaa hänen kanssaan.

Joko heinä- tai elokuussa olisi mukava tehdä Aliisan kanssa viikonloppureissu Jyväskylään ystäväni Elinan luo (sama ystävä, jonka häissä olin).

Joko elokuun loppupuolella tai syyskuun alkupuolella lähden Aliisan kanssa Ouluun, jossa vietämme viikon tai kaksi. 


ELÄMÄ ENSIKODILLA

Meillä on sujunut elo täällä ensikodilla ihan mukavasti. Olen oppinut yhtä sun toista ja viime tiistaina kylvetin Aliisan ensimmäistä kertaa alusta loppuun täysin itsenäisesti. Ohjaaja oli vain katsomassa, mutta itse tein kaiken aina ammevesien laskemisesta Aliisan kuivatukseen. 

Muuten mulla on samat rutiinit kuin aina ennenkin, paitsi poikkeuksena edelliseen, tätä nykyä pesen aamulla ensin hampaat ja vasta sitten nautin sitruunaliemet. Ystäväni neuvoi tekemään niin, sillä siitä saa kuulemma hampaisiin reikiä, jos pesee ne heti sitruunan nauttimisen jälkeen.

Aliisa täyttää seuraavaksi viisi kuukautta (1.7.). Olen alkanut maistattaa hänelle soseita, en ihan joka päivä, mutta silloin tällöin. Hän on lähinnä maistellut, ihan lusikankärjellisiä. Olen antanut hänelle mm. perunaa, bataattia ja kukkakaalia sekä jonkin verran hedelmäsoseita. Pian hänelle saa alkaa syöttää puuroja. Seuraavan neuvolakäynnin yhteydessä varmasti keskustelemme jatkoruokinnasta. 

Muuten Aliisa (jonka lempinimi on muuten Allu) on oikein rauhallinen ja perustyytyväinen lapsi, siis aivan ihana. 😍 Allu nukkuu täydet yöunet heräämättä välissä kertaakaan, mikä on aivan mahtavaa, sillä silloin saan itsekin nukkua. Minulla on käynyt onni, kun on näin helppo lapsi. Allu on minun rakas prinsessani. Sanon hänelle joka aamu: "Huomenta ilopilleri" ja hän vai hymyilee takaisin.  

Tosiaan, elokuun loppuun meidän olisi tarkoitus asua täällä. Mulla on seuraava sosiaalityön palaveri 6.8. Äidikepalvelua mulle on myönnetty 15.8. saakka 20h/kk. Enää ei saa 40h/kk, toisin kuin vielä toukokuussa. No, kyllä näinkin pärjätään. 


Jees, eikkait tässä muuta. Tarvii vielä käydä Facebookissa, järjestellä tavaroita ja imuroida. Tähän bloggaamiseen meni vähän alle tunti. Voi olla, etten nyt ennätä koneella ollessani maksaa laskuja. No, onneksi niiden eräpäivä ei ole vielä tänään.


Jeppis jepulis. Hyvää kesää kaikille! Kirjoittelemisiin!