lauantai 15. huhtikuuta 2017

Mökkielämää

Iltaa taas. Enpä sitten malttanut olla kirjoittamatta uutta tekstiä heti perään.

Toinen päivä mökillä on sujunut aivan yhtä hyvin kuin eilinen. Tietyllä tapaa rauhallisemmin, mutta eipä sitä liian rankasti tarvitsekaan joka päivä juhulia. Aamulla Tero nousi jo 8 jälkeen mutta minä jäin vielä pariksi tunniksi lepiämään. Saahan sitä hyvänen aika ihiminen nukkua jos väsyttää. Sillä välin Tero oli kokannu pellillisen munakasta. Kyllä oli hyvvää, myö kun olemme tällaisia kulinaristeja.

Tero veljineen sekä veljen emäntä lähti pellaamaan frisbeegolfia ja sillä välin minä kävin nuoren pariskunnan kanssa kaupassa. Vähän piti ostaa lissää saunajuomaa. :P

Sisällä meni muutama tunti, kun vuorostaan meikämandoliini kokkasi ihan ite makaronilaatikkoa. Tein niin jo kaksi vuotta sitten, kun olimme mökillä pääsiäistä viettämässä Kivijärvellä, jonne ei muuten Perhosta ole mahdottoman pitkä matka. Tässä kulkee Keski-Suomen raja aivan vieressä. Jotenkin vain nautin siitä, että saan tehdä mökillä makaronilaatikkoa ja tarjota koko komppanialle. Se on minun käsitykseni hyvästä mökkielämästä. Siinä kukin vuorollaan istahti pirttipöydän ääreen ruokailemmaan. Hyvin tuo tuntui kaikille maistuvan ja vuoka tyhjeni reilussa tunnissa.

Omnomnom. Harva kokki omia tekeleitään haukkuu. :P
Jälkiruoaksi Teron veli paistoi köyhiä ritareita.


Päivä on ollut varsin kulinaarinen ja kyllä elämä maistuu. Aiemmin illalla kysyin väeltä, onko kellään kiinnostusta lähteä katsomaan pääsiäiskokkoa, kun kylällä sellaista mainostettiin, että tänään illalla poltetaan. Sillä hetkellä kaikki paitsi minä oli vähän ottanunna, joten olisin ollut ainoa mahollinen kuski, mutta silloin kyllä koko konkkaronkka ei olisi mahtunut autoon. Eipä kellään kuulunut olevan mielenkiintoa lähtä, eikä se minullekaan mikään välttämättömyys ollut, joten sain puoli kuudelta rauhassa sihauttaa illan ensimmäisen siideritölkin auki. Jotenkin vain nautin siitä äänestä. Ja, kuten sanottu, hissun kissun ja maltillisesti. 
Myö oomma vähän ottanunna ja niinhän myö olemma, joten auton rattiin ei ole kellään asiaa mittään, ei länteen eikä ittään. Täällä ilta kuluu jälleen rattoisasti televisiota katsellen, musiikkia kuunnellen sekä mökissä ja ulkona hengaillen. Pöydän ääressä pelataan korttia ja tällä hetkellä kuunnellaan Boten Annaa. xD Itse tässä sohvannurkassa tykitän tekstiä minkä ehdin. Minulla kun asiaa on kuin pienellä kylällä, vaikka sellaisella Perhon kokoisella, niin minun on saatava asiani myös kertoa. Sauna ja palju on jo lämpiminä joten minäkin taidan tästä kohta väistyä tuonne etuoikealle.

Sen verran täytyy vielä kehua, että täällä on todella hyvä hanavesi. Kaupoissa myydään lähdevesipulloja, joiden etiketissä lukee, että vesi on peräisin Syrinharjun lähteestä Keski-Pohjanmaalta. Olisko ollut Multialta. Tänne tullessa katsoin karttaa, bongasin alueen nimeltä Syri ja siitä päättelin. Tämä lienee siis pohjavesialuetta. Ei ihme että vesi on niin taivaallisen hyvän makuista. Toinen paikka, jossa vettä joisi vaikka loputtomiin, on Pyhäsalmi. Alkuvuodesta olin Teron isäpuolen 50-vuotisjuhlissa Pyhiksessä eikä mulle edes menojuoma maistunut, kun vesi vei kielen mennessään. Otin sitä jopa omaan vesipullooni mukaan. Eipähän pääse nestehukka eikä rapula iskemähän ku vettä niin teköö mieli. :)

Saunassa kuuluu olevan +80°C, joten eiköhän se olisi meikämandoliinille mahollinen paikka. Sauna. Palju. Luonnonrauha. Mökkielämä jota rakastan.

Aa että. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti