lauantai 2. helmikuuta 2019

Kun sä lähdit Tampereelle vol. 2

Hupaisaa sinänsä, että kappaleen nimi on Talo, vaikka tarina kertoo vain yksittäisen asunnon yksittäisestä poismuuttajasta. Itse miellän talon sellaiseksi, joka on oma ulkoseiniä myöten. Jos joku puhuu minulle talosta, ajattelen ensimmäisenä omakotitaloa. Ei asuntoa ilman taloa, mutta oma talo on talo, ei asunto. Kertosäe paljastaa, että kyse on huoneistosta: "Joku sotkee tätä asuntoa". Kenties Putro ajatteli solidaarisesti: Ei vain asunto, vaan myös talo tyhjenee, kun yksi asukas kaikkoaa. Vaan miten se vaikuttaisi koko kiinteistön tyhjyyteen ja kylmyyteen? Riippuu tietysti talon koosta ja asukkaiden välisestä yhteisöllisyydestä. Harmittiko Tampereelle lähtö muitakin asukkaita? Mistä lie juuri Tampere saanut alussa maininnan?

Tällainen tulkinta tällä kertaa. Viimeksi olen kirjoittanut mietteitäni Klamydian biisistä Suomalainen tarina (6.12.2017, löytyy blogiarkistostani). Niin tai näin, Talon alussa mainittu tuttu kaupunki innoitti minua pohtimaan juuri kyseisen kappaleen sanoituksia.

P.S. Vaikka Zen Cafe laulaa "Kun sä lähdit Tampereelle etkä takaisin tullut", niin itse kyllä palaan ilomielin Ouluun reilun parin viikon päästä. Silloin kissakin on mukana, jolloin talo on täydempi eikä suinkaan tyhjempi.

P.S. 2. Pian Tampereella oleva talo, aivan oikea omakotitalo, on täydempi kun Tuulia saapuu sinne tuota pikaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti