keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Kohteessa! B)

Buenas tardes!

Kaikki on hyvin ja perille päästy hyvin jo eilen. Olin vain matkasta niin väsynyt, etten jaksanut alkaa kirjoitella. Nyt olen vähän jo virkeämpi, kiitos lukuisten uintien, rannalla otettujen päiväunien sekä hyvien ruokien.

Viime yönä nukuin heikonlaisesti, sillä vuoteen varustustaso yllätti: ohuen päiväpeiton alle oli pedattu pitkä, korkea tyyny ja, toisin kuin voisi luulla, alla ei ollut täkkiä pussilakanan sisässä vaan tummanturkoosi viltti, jonka alla pelkkä aluslakana. Etsin lyhyempää tyynyä ja kunnon täkkiä joka puolelta huonetta, mutta mistään ei löytynyt. Olin liian väsynyt kysyäkseni respasta, joten kiskoin viereisestä vuoteesta peitot päälleni ja nukuin ne päällä. Ilmastointi puhalsi joten viileys tuntui. Lisäksi huoneessa ei ole mattoja vaan kylmähkö kivilattia. Sain kyllä jotenkin unta mutta heräilin välillä enkä herännyt virkeänä. Harmittaa sinänsä, sillä mulle hyvät yöunet ovat ensiarvoisen tärkeät ja onnistuneen päivän tärkein lähtökohta.

No, jospa se siitä kun totuttelee. Tosin pyysin oppaalta ja saan petauspatjan, sänky kun on hieman kova. Jeps istun tässä ulkoterassilla rantatuolissa ja pian menen illalliselle. Jatkan tekstiäni vielä illemmalla.

Hasta luego!

Dudii. Illallinen nautittu ja hotellihuoneeseen kun astuin, luulin "¡Hola!" Kaksi palvelijatarta siellä laittelivat petaria sängylleni. Tulin jälleen tähän ulos uima-altaiden ääreen istumaan. Täällä ei juuri nyt istu ketään minun lisäkseni. Mitäköhän johtuu? Vaikka siitä, että pimeys on laskeutunut saarelle ja näin ollen myös ilma viilentynyt. Taidanpa siirtyä sisätiloihin kirjoittelemaan, etten saa kylmää.

Täällä soi livemusiikki taustalla aivan kuten eilenillalla. Mikäs tässä istuessa ja kirjoitellessa. Olen lomalla eikä minulla ole minnekään kiire. Tänään tosiaan lähdin aamupalan jälkeen rannalle, joka on kerrassaan upea! Hiekka poltteli varpaissa, palmut huojuivat ja aallot huuhtoivat rantaa. Uimaranta on melko pieni mutta rauhallinen. Se sijaitsee pienen lahden poukamassa, jonka molemmin puolin on kivistä kalliota. Melko äkkisyvä mutta hienon värisiä kiviä pohjassa. Uidessani tuumin: voi tätä suolan määrää! Itse syön hyvin vähäsuolaista ruokaa, joten merivedessä sain varmasti päivän natriumannoksen. Siellä minä elämänriemusta polskin kuin en olisi vettä nähnytkään. Aikani uituani tulin rannalle torkkumaan ja paikkailemaan heikkoja yöunia - ja kyllä virkisti.

Sain ensin hetken aikaa kierrellä ja miettiä, mistä kummasta pääsen poistumaan kävelyreitille, kunnes löysin avoimen portin. Olin tullut rantakadulle samaisesta portista, mutta luulin sen olevan välissä suljettu. Vasta kun muuan vanhempi pariskunta astui siitä takaisin hotellialueelle, tajusin, että sitä kautta pääsee myös takaisin. Ilokseni kuulin, että pariskunta puhuu suomea. Aloimme jutella ja selvisi, että he olivat Oulunsalosta lentäneet tänne eilettäin. Tapasimme myöhemmin päivällä TUI:n infotilaisuudessa.

Infotilaisuudessa suomenkielinen opas esitteli retkivaihtoehtoja. Jälkeenpäin niitä sai ostaa suoraan oppailta. Jäin juttelemaan mieltäni askarruttavista asioista ruotsinkielisen oppaan kanssa, jota olin aiemmin eilen kysynyt neuvoja. Hän on todella mukava! :) Hän puhuu toki englantia, mutta hänen kanssaan sain myös praatata svenskaa! Hän järjesti minulle petauspatja-asian ja häneltä varasin myös kaksi retkeä. Toinen on lauantaina tulivuori Teidelle ja toinen jo heti huomenna: Royal Delfin -risteily, jossa pääsee laivalle ja laivasta käsin uimaan meressä. Ruoka- ja juomatarjoilu kuuluu hintaan ja saatan päästä näkemään delfiinejä. Muistaakseni matka kulkee La Gomeraan (tarkistan vielä etten puhu omiani). Opastus on englanninkielinen ja lähtö huomenna klo 13. Aamun saa olla rauhassa mutta kunnon aamiainen on hyvä syödä ja ottaa vaikka vähän evästä mukaan ettei kamala nälkä tule ennen ruokailua. Senkin vuoksi on hyvä mennä ajoissa nukkumaan, että jaksaa keskittyä opastukseen.

Mää laitan seuraavaan tekstiin muutaman iltakuvan tulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti