maanantai 4. helmikuuta 2019

Huomenna reissuun

Hei vain! Istun täpötäydessä bussissa matkalla Kalkkuun. Kävin kaupungilla vaihdattamassa rannekellooni patterin ja ostamassa maitohappobakteereja ja matkaeväitä. Huh mikä kauhia tuskahiki ku kierrellyt kauppoja. Suihkuun tarvii päästä äkkiä... Kauhia väsy myös ku sohva jolla nukun on huono.

Vaan eipä tässä auta valittaa. Enköhän minä sen verran virkisty että jaksan pakata tavarat ja huolehtia kaiken valmiiksi huomista aamua varten. Kone lähtee Pirkkalasta 8 aikaan ja lähtöselvitys aukeaa kahta tuntia aiemmin. Se olisi noin kuudelta lähtö. Tällaiset tilanteet eivät ole minulle helppoja, sillä minulla on jatkuva huoli omasta ehtimisestäni. Etenkin jos taustalla on väsymystä, saa olla tosi tarkkana, että saa hommat tehtyä ajallaan ja ettei mieli lähde poukkoilemaan ja keskittymiskyky pääsee herpaantumaan.

Kaikesta huolimatta on mukava päästä reissuun! Kun tästä päivästä ja huomisesta aamusta selviää, voi huokaista ja laulella mielessään: "Kohta pilvien päältä voin muistaa tämän maan"... "...ja laulan pappadaduuda pamppamppaduudadamppa". Kunnon manjana-meininki, Buenas tardes vaan kaikille ja saletisti natsaa. Oon vähä opetellut espanjaa. Osaan sanoa "¡Ola! ¿Que Tal?" "Muy bien, gracias, ¿y tu?", "Yo soy de Finlandia", "Encantado" ja "¡Hasta la vista!". Mieluummin sanoo hyvästellessä "hasta luego" kuin "adios". Jälkimmäistä kuulemma harvemmin käytetään. Osaan myös numerot 1-20 ja jos haluan tilata punaviiniä, sanon tiskillä "Uno tinto, por favor".

Joo mulla pyörii vaan espanjankieliset sanat mielessä... Tuskinpa tuosta haittaa on, osaa ainakin vähän small talkia. Espanjassa aina kuuluu hyvää joten se on "bien" tai "bueno". Jos haluaa epsanjan kielen pikaperehdytyksen, noin helpoimmalla pääsee kun kuuntelee Anders Nielsenin Salsa tequilan. Oppii kaiken oleellisen. :P

Jeps eipä siinä. Toivottavasti kaikki onnistuu. Postaan viimeistään kohteessa.


Terveisin Teneriffalle tietä tekevä Tuitsuli



3 kommenttia: