lauantai 30. kesäkuuta 2018

Jatkoa toissapäiväiselle

Iltaa taasen! Jatkan toissapäiväisen tekstin loppuun. Hommahan menee niin, että Onnibussissa kirjoitan vanhanaikaisesti kynällä päiväkirjaa ja vasta näin jälkikäteen näpyttelen tuotokseni tänne virtuaalimaailmaan koko kansan nähtäville. Tarina jatkuu siitä mihin se eilen jäi.


Juupa juu. Enää puolisen tuntia ja sitten ollaan Oulussa. Tuli kyllä niin tyhjentävästi paasattua etenkin nuista lestadiolaisista että alkaa tämän päivän osalta olla takki tyhjä. Ois siellä taskussa tosin mp3-soitin, joten sieltä musaa kuunnellessa menee mukavasti loppumatka. Takki tyhjä vaan ei tankki tyhjä - muuten sitä oltais pulassa, en vain minä vaan koko linja-auton väki.

Kotona mulla ei ole jääkaapissa mittään, ei edes valoa, ennen kuin laitan johdon seinään ja käännän päävirtakytkimen ylös. Sitten tavalliseen tapaan uimaan ja kauppaan, niin saa ladattua jääkaapin. Joogatessa, uidessa, salilla käydessä ja kavereita tavatessa nämä päivät kuluvat... aika lailla samoin kuin Tampereella, sillä erotuksella että on oma kämppä josta käsin tulla ja mennä. Ajattelin mää myös heittää turhaa paperiroskaa menemään, sellaista, joka on saattanut lojua nurkissa vuosikausia. Oikein ihteäkin hävettää se paperijätteen määrä. Siinä onkin mulla sadepäiville savottaa...

Voi että nuita kaikkien kavereita tulee solkenaan vastaan... Valehtelematta vähintään joka kolmas vastaantulijoiden kaistalla on asuntoautollinen tai -vaunullinen. Ja mulla vaan Aknestik huutaa korvissa "Suomirokkia saunan takana / Suomirokkia kurkku suorana". Paitsi vettä nyt mentiin Haloo Helsinkiin. Viereinen kaista on kyllä huvittavalla tavalla yksi hulluuden highway. :D Ei siinä, olen minäkin haaveillut siitä, että eläkkeellä mulla olisi asuntoauto. Sitten vain ajelisin ympäri Eurooppaa, laulelisin huolettomasti "karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri / teiden tukko!" Enkä piittaisi mittään vaikka joka ikinen takana ajava järjestäen ohittaisi mut. xD

Melekonen sade täällä on vieläkin ja vesi pöllyää maantiellä. Ainakin ilma on raikas - tai sitten Onnibusseissa vain on hyvä ilmastointi.

Voi Mymmeä... sitä tulee vähäsen ikävä. Toisaalta, oli ihan oma tietoinen valintani jättää se vanhempien hoivaan. Eipä siinä järkeä ole puoletoista viikon takia kissaa kuljetella edes takaisin. Porukoilla on iso talo, jossa kissalla on tilaa. Lisäksi Mymme saa olla kunnolla ulkona. Itse pidän sitä Oulussa vain parvekkeella. Mymme itse asiassa pääsi Kalkussa puolivahingossa ulos, kun ovet olivat jääneet auki, mutta tuli kyllä takaisin kotiin ja on tehnyt niin joka kerta. Omakotialueella kissan voi päästää vapaaksi. Toista se on kerrostalossa.

Yleensä Mymme on tassutellut vain siinä lähistöllä, pihapiirissä. Sisällä se käy syömässä ja nukkumassa ja sitten taas maukuu ulos. Sille on ihan vasta annettu matokuuri, ja hyvä niin, kun ulkona on paljon. Ajattelin kuukauden päästä madottaa sen uudelleen. Hyvä Mymmelin on siellä olla vanhempien ilona, kun muuten kahdestaan kaiket päivät ovat. Vähän voi olla outoa kun ei ole unikaveria, mitta eipä se kauaa kestä.

Ja unikaverista kun tuli puhe -taas tää menee tähän ;)- niin tarviipa jossain vaiheessa kertoa sille yhelle että olen taas maisemissa. No, vaikka välillä ois hauskaa, Mymmeä en kehenkään ukkoon vaiha! Mies tulee ja menee, kissa on ja pysyy.

Jee, viimein Oulu! Olittepa Suviseuroissa tai ette, toivotan mukavaa loppuviikkoa. :)


Kello 20:48. Olen kirjoittanut tekstiä ja kuunnellut samalla tv:stä Ylen uutisia. Nyt tulee sää. Mä niin toivon edelleen komeita rantakelejä. B) Tässä vaiheessa viikonloppua toivotan mukavaa lauantai-iltaa ja hyvvää yötä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti