tiistai 9. heinäkuuta 2019

Muuttosten kuulumispäivitys ft. Hector - Asfalttiprinssi


Hei ja hyvää alkuiltaa! Paljon on elämässä muuttujia, joten se on jälleen kuulumispäivityksen paikka.


ASUMINEN

Tein eilen netissä irtisanomisilmoituksen. Kävin kylässä entisellä työkaverillani, joka lupasi tarjota muuttoapua. Hänellä on henkilöauto, jolla saa vietyä kevyimmät tavarat. Tultuani kotiin huomasin, että remonttimies oli käynyt poissa ollessani – jo oli aikakin, sillä olin jättänyt vikailmoituksen parisen viikkoa sitten. Kotioveni tiiviste oli vihdoin korjattu. (Mymme oli sitä raapinut.) Myös vuotavaa keittiön hanaa oli fiksattu, mutta nyt se vuoti kahta kauheammin. Ajattelin, että työ on jäänyt kesken. Wc-pönttö vuotaa vetämisen jälkeen, joten sitäkin oli katsottu. Vuoto oli vähäisempää, muttei ollut lakannut kokonaan. Pettymyksekseni huomasin, ettei peilikaapin lamppua ollut vaihdettu. Lavuaari oli työn jäljiltä sotkuinen. Pöydälle ei ollut jätetty lappua, mikä olisi kuulunut hyviin tapoihin. Oli kyllä huonoa palvelua. En haluaisi haukkua, mutta ajattelin mielessäni, että kuka lie kesätunari ollut asialla.

Tänään aamuyhdelsältä ovikello soi. Oven takana oli isännöitsijä, joka tuli tekemään muuttokatselmusta. Mainitsin remonttimiehen käynnistä ja isännöitsijä totesikin, että hana tullaan vaihtamaan myöhemmin. Loisteputken vaihto kuuluu kuulemma asukkaalle itselleen. Wc-pönttöä hänkin ihmetteli. Myös hän oli sitä mieltä, että asioidessa pitäisi jättää pöydälle lappu ja lupasi antaa asiasta palautetta.

Myöhemmin tännään minnuun otettiin yhteyttä huoltofirmasta. Putkimies tuli vaihtamaan vesihanan ja sovimme, että ensi viikolla operoidaan vessanpönttö. Sanoin, että saavat tehdä kaikessa rauhassa, sillä olen kaksi viikkoa reissussa. Myös repsottavat ikkunan- ja parvekelattiantiivisteet uusitaan. Eipä sinä, hyvä että asiat menevät eteenpäin.

Mitä nyt? / Duunimiehet nurkissamme häärii ♫

Täällä on kyllä porukkaa käynyt viime aikoina ja tulee käymään. Minulle tuli keskipäivällä soitto ihmiseltä, joka olisi kiinnostunut asunnostani. Sovimme, että hän tulee huomenna. Huomenissa myös televisioni tullaan hakemaan pois. Sovin viime viikolla lähikirpputorin myyjän kanssa, että lahjoitan ianakaiken vanahan kuvaputkitelevisioni. Sain sen aikanaan kämppikseltäni ilmaiseksi. Mulla on jo kauan ollut litteänäyttöinen tv, joten Thomsonin kuvaputkitöllöllä en tee yhtikäs mittään. En rupea sitä uuteen asuntooni roudaamaan. Ajattelin antaa samaan kyytiin myös kirjoituspöydän tuolin. Hyvä se on saaha vähän tillaa, niin on helepompi muuttaa.

Hella ja jääkaappi tarvii isännöitsijän mukaan pestä sisältä ja ulkoa, taustoineen päivineen. Vapaahtoisia ilmoittautumisia otetaan vastaan – apuvoimat ovat tervetulleita! Lisäksi aion myydä Muumi-astioita tori.fi:ssä, lahjoittaa vanhoja vaatteita Pelastusarmeijalle yms yms. Kannatan kiertotaloutta ja vastuullista lajittelua. Tavara kuin tavara; mieluummin annan hyvään tarkoitukseen kuin heitän roskiin.


TEKNIIKKA

Hyviä uutisia: nettini toimii! En tiedä mitä se oikein viikonloppuna herjasi. Ehkäpä se auttoi, kun käytin koneeni ja modeemini insinöörikaverilla ja sen jälkeen vielä Gigantissa resetoitavana. Kotiin tultuani ja laitteistot kytkettyäni huomasin ilokseni, että WLAN-yhteyes oli muodostunut. Jippii! =) Se jääköön mysteeriksi, että mikä tilapäinen häiriö nettiin tuli. Niin tai näin, pääasia että jälleen toimii. En tiedä miten asia loppuviimein korjaantui, mutta kaverilleni ja Gigantin työntekijälle kuuluu kiitos – vähintäänkin kärsivällisyydestä. :)

Viime päivät ovat menneet uuden puhelimen toimintoja opetellessa – pikku hiljaa ne alkavat hahmottua. Harmittaa hiukan, etteivät vanhat What’s App -keskustelut siirtyneetkään uuteen puhelimeeni. Veikkaan sen johtuvan siitä, että vanhassa puhelimessani oli lukenut jo pitkään: ”Varmuuskopiointi tauolla - odotetaan Wifiä”. Se oli sen verran tukossa, ettei se jaksanut ladata isoja tiedostoja tai sovelluksia. Tarvii perehtyä Google Driven saloihin, sillä sinnehän lähes kaikki tallentuu. Itselläni kun sattuu olemaan Google-tili, jota käytän myös blogiin kirjautuessa. :D Ja ainahan vanhaa puhelinta voi pitää matkassa ja selata ilman SIM-korttia. Panssarilasi ja suojakuoret tarvii seuraavaksi hommata, kunhan rahhoo tulloo.

Seuraava tekninen operaatio on tiedostojen varmuuskopiointi. Mulla on jo 2,5 vuotta ollut ostettuna yhden teratavun ulkoinen kovalevy. Milloinhan tiedostot saisi aikaiseksi siirtää…? Kunhan tämän viikon aikana tekee, se riittää. En halua käyvän samoin kuin vanhan koneen kanssa. Vanhan Acerini kovalevy jouduttiin helmikuussa 2016 irrottamaan ja siirtämään tiedot uudelle Acerille. Luojan kiitos Gigantin ihmenerot osasivat sen!


LOMAFIILIKSIÄ JA AATOKSIA

Kaupat meidän leivän rahaa käärii ♪

Siteeraan Hectorin kappaletta Asfalttiprinssi, josta hieman muuttelin lyriikoita tilanteeseeni sopivaksi: Täällä vaan työmiehet kulkevat pitkin viikkoa tuomassa, viemässä ja uudistamassa. Hyvä juttu, ei sen puoleen. Kun puhun meistä, tarkoitan minua ja Mymmeliä. Ovathan nämä hänenkin nurkkansa ja onhan hänen pääasiallinen ravintonsa minun leipärahastani riippuvaista. Rahat menevät tällä hetkellä lähinnä kauppoihin, mikä on omien valintojen tulos (hieronta, puhelin, benjihyppy jne). Se vielä puuttuisi, että olisin kamalasti velkaa pankille ja kodistamme ulosmitattaisiin tavaraa – siitähän Asfalttiprinssi kertoo.

Voi mikä hullu mä oon ♫

Soitin tänään benjihyppyjen yhteyshenkilölle. Kyllä ilman festarilippua hyppääminen onnistuu, kunhan soittaa Xon-puiston henkilölle 30-60 min. ennen hyppyä, niin hän tullee päästämmään pääportilta sissään. Serkkuni saa tulla kuvaajaksi. Hyvä juttu. Mira tulee muutenkin tänne lauantaina.

Voi kuinka pieni mä oon ♫

Juuri nyt tuntuu, että kaikki asiat tulevat päällekkäin: tekniset haasteet, ihmisten käynnit, muuttopuuhat, extreme-tempaukset, reissut, kaverit, koulut. Kaikki. Joskus vain tapahtuu paljon lyhyessä ajassa. Eipä se auta: silloin on taottava, kun rauta on kuumaa. Olen kaikesta huolimatta onnellinen, että asiat menevät hyvään suuntaan. Pääsen vihdoin eroon asioista, jotka piinasivat minua vuosikaudet: vetoisasta asunnosta ja monien kymppien saatavista. Muutto lähestyy ja lisäksi kaverini lyhensi velkaansa jälleen viime viikolla. On helpottavaa, että pitkään vaivanneille asioille tulee lopultakin muutos!

Juuri nyt avainsanoja ovat itseluottamus ja kärsivällisyys. Otan muutosta päävastuun yksin ja itse myös pakkaan suurimman osan tavaroista. Ei tarvitse heikkona hetkenä lähteä Sipoon kirkolle asti kilpaa nyyhkimään Laineen Pirkon kanssa. :D

Siinä Laineen Pirkon itkevän myöskin mä nään ♫

Toisinaan tekisi mieli huutaa:

Batman ethän auttaa voooooo-o-ooo-o-ooooo-o-ooo-o-oooois ♫

Mutta ei, en tarvitse supersankaria. Ei tarvitse kutsua lepakkomiestä apuun.


Mie hoijan huomenna tavarat kantajien matkaan ja esittelen asunnon puutteineen (kylmyys, huonot bussiyhteydet) ja ansioineen (rauhallinen taloyhtiö, luonto lähellä). 

Jo on tullut taas joristua. :D

P.S. Tänään varmistui Pohjanmaa-reissuni aikataulu ja kuvio: Ajelen to 18.7. Haapajärvelle, jossa olen kolmisen yötä. Samalla näen nivalalaista koulukaveria. Närpiön reissu peruuntuu, sillä tuttavallani on omien sanojensa mukaan ”melkoista hulabaloota koko heinäkuu”. Ymmärrän kyllä. Jonain toisena ajankohtana sitten. :)


Illanjatkoja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti