maanantai 1. kesäkuuta 2020

Lomalla viimeinkin


...voit ottaa iisimmin / seuraavat kaksi viikkoa… ja ehkä enemmän. B)



Nyt on hallussa kesärenkaat, kesärenkaat, wo-o-oo… ♫

Viimeinen viikko töissä meni yhdessä hujauksessa! Vauhdikkaan siitä teki mm. se, että tiistaista lähtien kuljin joka päivä töihin pyörällä. Matkaa on 15km/suunta. Hain viikko sitten pyöräni huollosta. Oli oikein mukava polkea ja samalla nauttia luonnosta. Juuri nyt maailma on sininen ja vihreä. Elämä näyttäytyy kaikissa väreissään. Alkukesä on upeaa aikaa. ♥



Saat uuden alun, ansaitun”

On lomani ensimmäinen päivä. Pekka oli täällä viikonlopun ja lähti tänään. Ihan mukavaa oli. :)

Mulla nyt sitten loppui työt. Oulun kaupungilta ei ollut kuulunut mitään. Näin ollen työsopimustani ei voitu jatkaa. (Kaupunki on se, joka tekee päätöksen asiakkaan ohjauksen tarpeesta. En siis ole Oulun kaupungin palkkalistoilla, mutta kaikki Oukan päätökset ja päättämättä jättämiset vaikuttavat väistämättä työsopimukseeni.)

Vaan eipä tuo haittaa. Nyt lommaillaan! Ilmoittauduin tännään työnhakijaksi. Huomenna sitten asumistukien tarkistus ja 10.6. mennessä TE-toimiston suunnitelma. Aion tehdä oman suunnitelmaehdotuksen.

Sen tiiän, että kuhan oon aikani pitänyt lommaa, alan tehdä keikkaa sijaisavustajana. Eikkait siinä ku vain ilmoittaa käytettävyyden sijaiset.fi -sivustolla. Lisäksi teen sen, mistä olen kauan haaveillut: haen koulunkäynninohjaajaksi. Se on nykyisin nimellä kasvatus- ja ohjausalan tutkinto. Ainakin Luovilla järjestettään. Sinne hajen. En pidä Kontinkankaan OSAO:takaan mahdottomana. Siellä kävin lähiavustajakoulun. Sinne tosin on kotuani pidempi matka.

Tiiän mitä haluan. Toimettomaksi en takuulla jää. :)

Sinällään oon helepottunut, että tämä pesti loppui. Oon painanut reilut 7 kk pitkää päivää. Joku voisi aatella, että eihän tuo oo vielä mitään, mää oon painanu vuosia pitämättä yhtään lommaa. Mutta kuulehan: Kaikki on suhteellista. Ooppa ite vaikeavammaisen henkilön avustaja 8h/pvä ja käytä päivästä yli tunti pelkkiin työmatkoihin. Ja lisäksi: harrasta liikuntaa pitkin viikkoa, tee itte kaikki ruuat ja anna yöunille aikaa 9 h. Siinä ei paljoa vapaa-aikaa jää. Jokainen varmasti tietää, että kun ihminen on fyysisesti kovilla, alkaa se rassata myös henkisesti. Oman elämänlaadunkin kannalta on tärkeää muistaa huilata.

Kyllä se talous aina jotenkin järestyy. Liiton ansiosidonnaiselle tässä mennään. Tuttua hommaa. :)

Eikä sitä ole sanottu, ettenkö yhtäkkiä pääsisi vanhaan työhön takas. Voi olla, että Ouka tekee yhtäkkiä myöntävän päätöksen. Oon sanonut esimiehelle, että siinä tapauksessa alan tehdä kuuden tunnin päivää.

(Otsikon ”Saat uuden alun, ansaitun” lainaus Jore Marjarannan kappaleesta Tavallista elämää)



Mites kesä muuten?

Kesälle ei vielä oo erikoisia suunnitelmia. Ylihuomenna käyn pyörähtämässä Tampereella. Sukulaisen muistotilaisuus sai lähtemään. Oon pari yötä, ihan vain Kalkussa porukoilla, enkä oo ihmeemmin aatellut nähä kettään. Manseen tulee kyllä reissuja viimeistään heinäkuun alussa, kun on kummitytön rippijuhlat. Toisen kummitytön konfirmaatiopäivää en vielä tiedä. Oli milloin oli, eiköhän aikaa sillekin järjesty. Niin, ja serkun nelikymppiset pietään heinäkuun lopulla!

Jussia ois tarkoitus lähtä viettämään Pietarsaareen. Joku muukin matka saatetaan Peksin kanssa tehdä. Mitäpä vielä… Haapajärvelle kun pääsis ajamaan Bemarilla, niin bueno! Sitä reissua on odotettu. Elokuussa ois ex-anopin häät, jonne minua on pyydetty kaasoksi. Otin tehtävän vastaan. Elokuun loppupuolella poljetaan myös Pirkan pyöräily. Toivotaan, ettei se mene päällekkän häiden kanssa. Jos meneekin, valitsen ehdottomasti vihkiseremonian. Aion joka tapauksessa pyöräillä. Oulun lähikuntiin voi tehdä retkiä, kuten Muhokselle… ja tietysti Oulunsaloon vanhoja työkavereita ja asiakkaita (korona-aikana ulkona) tapaamaan!



Eipä tuota tulevaa tässä vaiheessa kannate liikaa miettiä. Eletään päivä kerrallaan ja nautitaan vapaudesta! Tampereelta tulon jälkeen alan järjestää tavatoita ja viiä niitä jonain päivänä kaverin kanssa Konttiin. Toki treenaan, joogaan, uin ja kirjoittelen kuten aina. Ja näen ystäviä. Puuhaa siis riittää!

Nyt vaan otetaan rennosti! Eikä ollan liian tiukkoja nukkumisen ym. suhteen. Nytkin kello lähenee kahdeksaa ja minä vielä naputan. Se sänky sieltä mihinkään karkaa. :’D


Oikein ihanaa alkanutta kesää kaikille! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti