tiistai 17. maaliskuuta 2020

Saakutin koronahössötys

Mun mielestä toimenpiteet Covid-19:ää ja sen leviämistä vastaan ovat ylivoimaisen yliampuvia!

Itellä tuloo jo korvista pihalle enkä halua edes sanoa sitä sanaa. Puhun mieluummin vaikka biljardista. Uutisia kuulee väkisinkin eikä niille tarvi vastata mitään, mutta vältän kaikkia keskusteluja aiheesta.

Töissä se näkyy meillä siten, että omaisia on pyydetty olla vierailematta, yhteiset tapahtumat on jätetty väliin ja myös asukkaiden omat menot, kuten allas- ja fysioterapiat on toistaiseksi peruttu. Lisäksi me työntekijät ollaan maanantaista saakka jouduttu käyttämään hengityssuojainta. Minä vihaan sitä! Mitä se muka oikeasti suojaa? Kuuma ja ahistava ku mikä. Riisun sen pois aina kun esimiehen silmä välttää.

Mun ja Pekan piti mennä viikon päästä tiistaina peliin, mutta eihän niitäkään enää pelata. Taloyhtiön kerhohuone on toistaiseksi poissa käytöstä. Lauantaina olisi ollut asukaskahvio, vaan eipä ole. Jo perjantaina asiakkaan kanssa ulkoillessani törmäsin siihen ilimiöön, että tapahtumia ei järjestetäkään. Oulunsalon katutolpissa mainostettiin Vihiluodon talvitapahtumaa, jonka piti olla 15.3., mutta päälle oli vinoon liimattu tarra: "Tapahtuma peruttu."

Tänä aamuna pyöräilin Tuiranrantaan todetakseni, että pukuhuoneen ovi ei aukea. Vieressä oli kyltti, jossa kerrottiin uimalan olevan poissa käytöstä 17.3.-13.4. Ei muuta ku käännös kotiin, jossa kylmä suihku. Tarvii korvata aamuinen pulahdus jääkylmällä suihkulla niin kauan kun uimapaikka on suljettu, vaikkei se tietenkään sama asia ole. Ihan ku biljardi voisikin tarttua pukuhuoneessa saati kylmässä vedessä. Me avantouimarit ollaan karaistunutta porukkaa johon ei aivan äkkiä taudit pure – varsinkaan joku mokoma bilis.

Ei voi muuta sanoa, kuin että on meillä päättäjät! Kiinni vaan kaikki. Evätkää se vähäinenkin ilo. Viekää hitto tuhkatkin pesästä!

Mitä tulee ruuan ja vessapaperin hamstraukseen, siinä on touhu menny aivan överiksi! Äly hoi! Ei tässä mikään maailmanloppu ole tulossa. Terveen maalaisjärjen käyttö sallittua.

Mun mielestä Suomi ylivarautuu. Kouluja ja päiväkoteja ei tarvitsisi sulkea. Kuoleehan ihmisiä syöpään, AIDSiin ja mihin lie. Jos joku sattuu biliksen saamaan, niin ainakin meillä on laadukas terveydenhuolto. Ei se tauti kulovalkean lailla leviä.

Tottakai mää ymmärrän, että pienet lapset, vanhukset, pitkäaikaissairaat ja vaikeavammaiset ovat suurimassa vaarassa. Toisin sanoen riskiryhmään kuuluvia välttelytoimenpiteet koskevat eniten. Silti, pitäis olla ihmisen oma valinta, käykö ulkona ym. tapahtumissa vai ei, eikä niin, että herrat-isot-herrat senkin sanelevat kieltämällä kaikki.

Jos jotakin hyvää haluaa löytää, niin ainakin ulkona on hiljaista. Busseissa, kaupoissa, kahviloissa, kuntosalilla ja jopa Valkeassa on mukavan väljää. Itse inhoan olla ihmisvilinässä, joten sikäli nautin tästä rauhasta. Toisekseen, valitan tämän tästä siitä, että on liikaa ohjelmaa. Nytpä ei ole sitäkään vähää. :P

Eipä tämä omaa elämääni juuri hetkauta. En muutenkaan matkustele tai viihdy väenpaljoudessa. Työkaveri sanoi, että nyt ihmisillä on syy rauhoittua, kun valittavat oravanpyörässä elämisestä.

Tiedän, että mun olis viisainta kohdistaa tämä kapinapuhe päättäjille eikä tänne blogiin. Minä nyt oonkin tällainen vastarannan kiiski. :D Ei siinä, taidan aloittaa Oulun kaupungista ja motkottaa heille siitä, kun sulkivat edellytykset sairastumista ehkäisevän toiminnan harjoittamiselle. Avantouinti se vasta lääke on!

Niinpä, seis sulkupolitiikalle!

Koronasta jauhajat pitäkää tunkkinne!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti