maanantai 5. huhtikuuta 2021

Miten muuten meni Mansessa?

Moikka. Oon Tampereelta tulossa ja istun junassa paluumatkalla. Mymmeli makaa rauhallisena kantokopassaan. Tässä kirjoittelin ja julkaisin edellisen tekstin ja laittelen tätä seuraavaa.

Pääsiäinen sujui oikein rauhallisesti. Otin tämän loman levon kannalta. Torstaina tulin porukoille enkä tehnyt mitään erikoista, mitä nyt joogasin ja kävin pienellä kävelyllä. Pitkäperjantainkin olin kokonaan Kalkussa, aamu-uintia lukuun ottamatta.

Kuten Oulussa, myös Tampereella kävin joka päivä uimassa. Löysin hyvän uintipaikan, ainoan, josta pääsee veteen: Tohlopin talviuintipaikka. Perjantaiaamuna Peksi haki mut porukoilta kaverinsa autolla. Saarenkärjessä oli vielä jäät, samoin Tohlopin Nahkatehtaankadun puolella. Lopulta hoksasimme ajaa Tohlopinkadun puolelta. Minulla kun ei avainta uimakoppiin ole, vaihdoin vaatteet ulkona. Onpa tuohon totuttu kovemmillakin pakkasilla. Aa että se virkisti! Mukava paikka ja oikein hyvä ranta. Lauantaista lähtien huristelin joka päivä Bemarilla ihan vain saadakseni virkistyksen.


Toholopin talaviuintipaikka 

<3

Lauantai oli mukava päivä. Silloin meillä oli enemmänkin porukkaa. Antti tuli kylään, kuten myös Peksi, Mymmeli ja Miska. Äiti hääräsi ja laittoi tarjolle ruokaa. Syötiin saman pöydän ääressä ja juteltiin. Mymmelillekin tarjottiin lammasta, joskin märkäruuan muodossa. Kateltiin vanhoja valokuvia. Kävin Peksin kanssa iltakävelyllä. Talsittiin pitkin Kalkkua. Esittelin hälle lapsuudenaikaisia paikkoja: vanhat kotipihat, koulu ja kaikkea mitä vastaan tuli. Olen käynyt läpi identiteettiäni, ihan jo opiskelujenkin puolesta. Oli mukavaa vähän muistella. Illalla saunoin ja menin Peksille yöksi.



Ookkonä Kalakusta? :'D Oon ja tässä seistä tapitan. 

Kävelyllä Kalkun Kehätiellä. Peksin äiti on neulonu nämä paijat. Islantilaiset villapaidat on nyt kuuminta muotia.

Sunnuntaina levättiin pitkään ja käytiin Linnainmaalla serkun luona kylässä. Illemmalla tehtiin vielä Bemarilla reissu Tohloppiin ja poikettiin Tesoman uuessa S-Marketissa. Tännään mie oon uinnin jälkeen oikeastaan vaan pakannu tavaroita ja matkustanut. Tässä kirjoittelen ennen kuin arki jatkuu huomenna taas.


On mulla sentäs hyvät evväät.

Toivottavasti teillä muillakin oli rauhallinen pääsiäinen. Hyvä tulevaa viikkoa. Koitetaan itse kukin jaksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti