tiistai 28. huhtikuuta 2020

Lissää joukkoliikennekokemuksii

Huomenta. Huh piti oikeen oottaa että hengitys tasaantuu. Taas nuitten bussien takia niin haipakka aamu että.

Kesäaikatauluihin ollaan todellakin siirrytty. Oon vallan katsonut joukkoliikenteen sivujen pdf-versiosta milloin autot tulee ja lähtee. Googlemapsiin ei ole luottaminen. Eikä myöskään pysäkkien digitaalitauluihin. Kaikki talviajassa.

Silti mulle on vielä hiukka epäselvää että milloin mikäkin vuoro kulkee. Esim. eileen olisin halunnut mennä kotiin 8-bussilla joka lähtee lentoasemalta 14.55. Sillä kestää about 7 minuuttia tulla Oulunsalo P:n pysäkille. Mää pääsin lähtemään työpaikan ovesta ulos about 14.59, mutta ilmeisesti bussi oli juuri sattunut menemään, sillä jouduin odottamaan yli puoli tuntia 9-bussia, joka saapui vasta 15.38. Kyllähän joukkoliikenteen www-sivuilla kerrottiin, että kannattaa olla ajoissa pysäkillä, sillä nyt kun on väljempää, bussit kulkevat rivakammin.

Tänä aamuna lähdin kotoa 6.20, sillä parina edellisenä aamuna 2-bussi on tullut Merikoskenkadulle noin 6.30. Olen jäänyt Kaupungintalo E:n pysäkillä pois ja odottanut 9-bussia, joka lähtee 6.40. Vaan tämäpä aamu oli yllätys, kun 2-bussi ei tullut. Onneksi 21-bussi saapui ja ennätin juuri ja juuri 9-bussiin, joka lähti Kaupungintalo E:ltä jo 6.36. Ihmettelin syytä, sillä normaalisti 6.40 on lähtöaika. Tai no niin... jos se onkin arvioitu lähtöaika. Tarkka aika on edellisen pysäkin (Pokkitörmä) aika. Etuajassa vissiin. Hyvä ku piti sekunti oottaa ennenkö pystyin bussikuskille vastaamaan takaisin "huomenta", sen verran lujaa painelin ja puuskutin. :'D

Tosi hyvä että ehdin tähän, sillä hiukanko ois ketuttanu myöhästyä. Tympiää joutua töihin soittelemaan ja työminuutteja korvailemaan. No, aikaisemmin vain huomenaamulla kotua lähtö niin hyvä tullee.

Tässä vielä kokemusasiantuntijan neuvo vol. 3: Tarkista reaaliaikainen tilanne AINA kaupungin joukkoliikenteen sivuilta. Luota vain ja ainoastaan aikataulukirjoihin. Ja mikä tärkeintä: Ota pelivara!

Näihin tunnelmiin! Hyvää vapunaatonaattoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti